José Oosterom

Ergotherapeut | Psychosomatisch Therapeut


Over mij

Vanaf 1981 ben ik werkzaam in de gezondheidszorg. Ik ben begonnen als zorgverlener en werkzaam geweest in verpleeg- en ziekenhuizen. Ik ben me gaan specialiseren, van basiszorg naar specialistische zorg. Mijn motto is: Nooit te oud om te leren en met nieuwsgierigheid kijken wat er is, welke uitdagingen en mogelijkheden er zijn.

Gaandeweg kreeg ik meer behoefte om me te verdiepen in de zelfredzaamheid en zelfstandigheid. Dit is de kern van ergotherapie.

In 2004 heb ik de HBO-opleiding Ergotherapie afgerond.

Ik heb daarna op diverse plekken gewerkt: in het ziekenhuis; verpleeg- en verzorgingshuis; woonvorm voor mensen met Niet-Aangeboren-Hersenletel (NAH); woon en dagbesteding voor mensen met een meervoudige beperking en het revalidatiecentrum.

Door deze werkervaring bij (jong)volwassenen en ouderen bij diverse doelgroepen en met verschillende beperkingen heb ik brede ergotherapeutische kennis en ervaring opgedaan. Sinds 2013 ben ik als freelance ergotherapeut in de eerstelijns zorg werkzaam, waar ik cliënten in de praktijk of in hun eigen woonsituatie ontmoet.

Ook als ergotherapeut ben ik me gaan specialiseren en vanuit mijn interesse gaan richten op psychosomatische klachten. Door mijn aanvullende scholing en werk- en levenservaring richt ik me nu voornamelijk op chronische pijn, vermoeidheidsklachten en overprikkelingsklachten.

De focus op zelfstandigheid en je dromen en ambities nastreven heeft geleid tot het op zetten van een eigen praktijk. Kleinschalig en met persoonlijke aandacht voor de cliënt en zo nodig het cliëntsysteem. Na jaren samenwerken met andere professionals kan ik gebruik maken van breed netwerk.

Naast het werk als ergotherapeut houd ik mij voortdurend bezig met scholing, webinars en vakliteratuur.

Vanaf 2018 zit ik in de redactie van de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland.

Met ingang van 2020 heb ik plaatsgenomen in de landelijke werkgroep voor Sensorische Integratie therapeuten (LWSI)