Tarief en vergoeding

Ergotherapie wordt 10 uur per kalenderjaar vergoed vanuit de basisverzekering van uw ziektekostenverzekering. Voor vergoeding uit de basisverzekering geldt dat eerst het verplicht en vrijwillig risico gebruikt wordt. Inmiddels is bij meerdere zorgverzekeraars ergotherapie ook opgenomen in de aanvullende verzekering. Voor meer informatie hierover kunt u uw zorgverzekeraar en/of polis raadplegen waar u recht op heeft. Https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/ergotherapie.

Ergotherapie Steun en Beweging heeft contracten met (bijna) alle zorgverzekeraars. Uw behandeling wordt door mij rechtstreeks gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar. Als er geen contract is met uw zorgverzekeraar valt de behandeling nog wel onder de basisverzekering maar tegen een andere vergoeding en voorwaarden. Dit beleid verschilt per zorgverzekeraar. Vraag bij uw zorgverzekeraar wat dit voor u betekend. U kunt ook de website raadplegen bij niet-gecontracteerde zorg ergotherapie. 

Als u meer uren verbruikt dan in de zorgverzekering geboden wordt of bij de niet-gecontracteerde zorgverzekeraars is mijn tarief op de praktijk is € 20,00 per kwartier (€ 80,00 per uur) en bij een huisbezoek een toeslag van € 31,50 per afspraak.
Een intake duurt meestal 1 tot 1,5 uur.

Adviesrapportage Letselschade/ARBO arts: € 94,50

Niet verschenen op een afspraak? Dan ben ik genoodzaakt een schadevergoeding in rekening te brengen van € 52,50.